INTERVIEW MET VRIJWILLIGER: ROOS AARSEN

Wie ben ik:

Hallo, ik ben Roos en ben 10 jaar, ik zit op de Antoniusschool in groep 7 bij juf Karin Eschweiler.

Ik heb 2 broers, van 18 en 15, Gijs en Teun en mijn mama heet Daniëlle en papa Leo.

Wat ik doe in de kerk:

Ik zing al 7 jaar in het kinderkoor bij Paula en ben misdienaar.

Misdienaar ben ik 2 jaar, pastor Annemiek heeft me gevraagd. Ik kreeg toen 2x uitleg. Ik ben ongeveer 1x in de maand misdienaar. Het moeilijkste is met de brandende kaarsen de trap af en op lopen en dan ook je jurk nog omhoog houden!

Waarom ik dit doe

Zingen vind ik heel leuk en af en toe solo zingen, dat vind ik niet eng. De eerste keer ging ik met m’n broers mee naar het kinderkoor toen was ik 3 jaar, en mocht ik al solo zingen, 1 zin,” er is een kindeke geboren op aard”!

Heb je nog meer hobby’s?

In de winter schaatsen bij VZOD op de ijsbaan in Haarlem op zaterdagmiddag, met mijn vriendinnetje Noëlle, in de zomer skeeleren. Op zaterdagochtend zit ik op Tiflo, de scouting in Aalsmeer, bij de gidsen, met Naomi en Sara. Op woensdag de ene week pianoles en de andere week zangles.

Musicalles op woensdagavond bij de Rietpluim Nu oefenen we voor de Wizzard of Oss met z’n 14en. Ik ben munchkin en clakar en die worden later winkies. Op 13 april is de uitvoering in het Crown Theater! En het is gratis toegang!

Wat ik nog wil vertellen:

Het is jammer dat er zo weinig kinderen van mijn leeftijd op het koor zitten, ben je 10 of 11 jaar en wil je komen zingen? Kom, het is leuk!
Welke vrijwilliger wil je in de volgende Stem aan het woord laten?

Garry. Waarom doe je zoveel voor de kerk?