Interview met vrijwilliger Gerard v.d. Jagt

Even voorstellen:

Gerard is getrouwd met Jannie, ze hebben 2 kinderen, schoonkinderen en 4 kleinkinderen. We wonen al 44 jaar in Kudelstaart, maar ik ben een geboren Kwakelaar. Ik heb 45 jaar in de kwekerij gewerkt waarvan de laatste 38 jaar bij Jan Timmer aan de Hoofdweg.
Wanneer ben je vrijwilliger geworden en wat doe je?

In 1987 ben ik weekend koster geworden omdat Tinus Vink stopte. En sinds enkele jaren met Aad en Wim ook koster bij de uitvaarten.

In 2009 ben ik Hein gaan helpen als tuinman, we hebben een half jaar samengewerkt en toen ging Hein afbouwen. Als je alles goed bijhoud dan kost het niet zo veel tijd. De heggetjes knippen is het meeste werk. Het gras hoef ik niet te maaien, dat doet Henri v.d. Jagt. Verder doe ik nog hand en spandiensten.

An vroeg in de vorige Stem of het je voldoening geeft? Ja, heel veel voldoening, ik krijg vaak complimentjes dat het kerkhof er netjes uitziet, ik doe me best erop.

Wat heeft je bewogen om vrijwilliger in de kerk te worden?

In 1987 ben ik gevraagd door Hans Raadschelders, en ik heb me bij Hein Zethof aangeboden om hem te gaan helpen als ik met de VUT ging.

Het is mooi om te doen!

Heb je nog meer hobby’s?

De EHBO, posten bij evenementen. Tuinieren is een grote hobby want in de buurt hou ik ook de tuintjes bij en de gemeentetuin!

En de kleinkinderen, oppassen en ze uit school halen.

Wil je nog iets zeggen?

De veranderingen in de kerk door het bisdom zijn denk ik niet bevordelijk voor de vrijwilligers.
Welke vrijwilliger wil je in de volgende Stem aan het woord laten?

Sara Zethof, ze is misdienaar. Wat voor hobby’s heb je nog meer en wat wil je later gaan doen als je groot bent?