VERSLAG JUBILEUMCONCERT

Zondag 9 oktober vierde het zangkoor ‘Cum Ecclesia’ hun Gouden Jubileum. Dit deden wij met een concert in onze mooi versierde kerk. Heel veel rozen, hortensia’s en gekleurde ballonnen maakten het extra feestelijk. Ook veel oude foto’s van het zangkoor hingen achterin de kerk. Lucy Rekelhof had er veel werk van gemaakt.

Mooie herinneringen. Om 14.30 uur ging de kerk open en om 15.00 uur precies begon het koor te zingen onder leiding van Irma Zethof met het prachtige lied: Conquest of Paradise. Daarna werden de mensen in de volle kerk hartelijk welkom geheten door voorzitter Garry Scholte en ging het concert verder. Met prachtige solo’s van Paula Dogger (I know where I`m going, Eppo Buskermolen (Lily of the valley) en Irma Zethof (Abendglocke van Mendelssohn) en het prachtige piano en orgelspel van Jeroen Buskermolen.

Jeroen speelde ook een solo op het orgel, en samen met het combo nog een instrumentaal stuk. Een extraatje aan ons concert was de muzikale begeleiding van het combo: Mieke Kraan basgitaar, Gerard v.d. Broek gitaar, Harry Meijer gastdrummer.

Dit gaf een aantal liederen een extra dimensie. Het koor zong de sterren van de hemel en de sfeer was bijzonder goed. Niet alleen het koor zong, maar de mensen in de kerk werden ook uitgenodigd te gaan staan om mee te zingen met de medley van oude melodieën, die door Nel de Boer-Verkley voorzien waren van een nieuwe tekst, gebaseerd op 50 jaren koor en kerk. Dit werd dan ook door praktisch iedereen gedaan. Geweldig mooi, wat een enthousiasme! Aan het eind van het concert werd het zangkoor en de aanwezigen in de kerk toegesproken door Algon van Woensel namens het Parochieteam.

Hij prees het zangkoor voor hun inzet bij rouw en trouw maar ook voor het zingen tijdens de vieringen en andere concerten en wenste het koor nog 50 jaar erbij. Hij sprak de wens uit dat er weer jongere mensen bij het koor zouden komen, zodat het koor door kon blijven gaan met zingen. Daarna was het tijd voor de bedankjes. Iedereen werd bedankt voor zijn of haar medewerking. Voor de bloemen en planten maar ook voor het werk achter de schermen. Het combo kreeg een fles wijn, Irma een mooi boeket bloemen. Nel een fles port. Lucy een bakje met verschillende biertjes.

De dames die foto’s maakten kregen een cadeaubon. Daarna werd iedereen uitgenodigd voor een hapje, aangeboden door het kerkbestuur en het drankje was van het jubilerende zangkoor. Natuurlijk was dit allemaal gratis maar er stond wel een rode bus klaar voor de mensen die toch iets wilden bijdragen aan de kosten van ons concert.

(Velen hebben dit dan ook gedaan, hartelijk dank hiervoor.) Voordat men naar buiten ging had het koor nog een toegift. Een swingend Happy Day sloot het prachtige concert af, met Irma als soliste. Een machtig mooi gezicht. Swingende mensen in de kerkbanken en op het koor. Dat is echt SAMEN zijn. Toen was het concert echt afgelopen.

Inmiddels waren buiten familieleden van de koorleden bezig met het inschenken van de drankjes en werd er rond gegaan met de hapjes.

Er werd gezellig door heel veel bezoekers nagepraat op het kerkplein

totdat de regen er een einde aan maakte.

Nogmaals iedereen heel hartelijk bedankt voor alles.

Namens het zangkoor ‘Cum Ecclesia’,

Garry Scholte-Remmerswaal.