INTERVIEW MET VADERTJE PANOV

Even voorstellen:

Vadertje Panov, gespeeld door Wil Kraan tijdens het kerstconcert in 2010, is getrouwd met Mieke, ze hebben 2 kinderen: Richard en Marcel en 3 kleinkinderen.

Wil heeft met veel plezier 41 jaar in het onderwijs gewerkt waarvan de laatste 15 jaar op de Jozefschool. Nu geniet hij van zijn pensioen.
Een opsomming van al ruim 35 jaar VRIJWILLIGERSWERK!

Toen we in1982 in Kudelstaart kwamen wonen zijn we in de werkgroep jongerenliturgie gekomen, de vergaderingen waren bij ons thuis. Dit hebben we jaren gedaan. Ervaring hadden we in Amsterdam opgedaan met de jongerenbeweging Ambassade Geuzenveld.

Daarna KBS (Katechese/Contact buiten school), de samenwerking met Aalsmeer kwam later. We zijn een aantal keer met die jongerengroepen 3 dagen op themakamp geweest naar Badhoevedorp en Nieuwkoop.

Werkgroep jongerenpastoraat , een regionale werkgroep, die ook de jongerenpastor begeleidde. Met een groep diverse vrijwilligersavonden georganiseerd, Bestuur Stichting Samenwerking Roemenie en sinds 2010 bestuur PCI en vanaf 1999 in de Dopgroep.

Ik vul er menig uurtje mee; het is leuk en interessant om te doen.
Wat heeft je bewogen om vrijwilliger in de kerk te worden?

Ik vind het fijn en goed om de kans te krijgen mee te denken en te werken met activiteiten voor een ander, dus ook voor de kerk. De kerk is voor mij altijd een plek geweest voor ontmoetingen, en door zelf mede inhoud te geven aan het parochiegebeuren, voel ik me betrokken bij het geheel.
Doe je nog meer vrijwilligerswerk?

Ik assisteer 1 middag in de week een collega op de Jozefschool bij het uitvoeren van het programma voor hoogbegaafde leerlingen.
Heb je nog meer hobby’s?

Fietsen, volleybal, kamperen, toneel, spelletjes doen (kaart, bord), lezen.
Wil je nog iets zeggen?

Als we met zijn zessen bezig zijn om een DOP viering te maken , zijn dat bijzondere momenten. Hoewel we ons van het bisdom steeds meer aan richtlijnen moeten houden, hoop ik dat we voldoende ruimte krijgen om onze eigen invulling te geven met passende verhalen en zelf gevonden gebeden.

Als PCI hebben we de taak om mensen te helpen, die het moeilijk hebben financieel de eindjes aan elkaar te knopen. We hopen dat mensen daar gebruik van maken, maar realiseren ons dat men het moeilijk vindt om het zelf te vragen. Schroom niet maar neem contact op met de PCI! Ook al gaan we per 1 sept. a.s. over in Regionaal PCI, we blijven de belangen van onze mensen in Kudelstaart van harte behartigen.

De mensen op het secretariaat zijn actief en bevlogen; het is plezierig om binnen te stappen omdat het er erg levendig is en er veel ontmoetingen zijn.

Op de vraag van Natalya antwoordt Wil: ik zou vadertje Panov best nog wel een keer willen spelen en misschien wil Natalya dan wel meespelen???

Welke vrijwilliger wil je in de volgende Stem aan het woord laten??

Miep Winters, wil jij vertellen wat jij allemaal voor onze kerk hebt gedaan?