INTERVIEW MET ANNEMIEKE DE RON

Even voorstellen:

Annemieke is getrouwd met Nico, ze hebben 2 zoons, een schoondochter en kleindochter Lisanne. Ze wonen sinds 1979 in Kudelstaart.

Wat voor VRIJWILLIGERSWERK doe je?

Zo’n 10 jaar geleden zijn we met een groepje van 7 dames begonnen met een wandkleed te maken van kazuivels, we werken er elke woensdagochtend aan nu nog met z’n 4e, rond de Paastijd willen we het 4e wandkleed aanbieden aan de kerk, waar we 2 jaar aan gewerkt hebben. Er hangen al 3 wandkleden in de kerk. Ook hebben we allemaal 2 iconen gemaakt. (Echt heel mooi, vindt de red.) Is hier soms iemand in geïnteresseerd?   Voor Annemiek hebben we ooit haar scapulier gemaakt.

En ik maak kaarten voor mensen die 75 jaar of ouder zijn in de Parochie.

Ook zit ik in het ouderenpastoraat en bezoek ik mensen van boven de 80.
Wat heeft je bewogen om vrijwilliger in de kerk te worden?

Joke Dapper, de oprichter van het ouderenpastoraat kwam bij mij en vroeg me of ik er iets voor voelde, dat was geloof ik in 1996. We bezoeken mensen vanaf 80 jaar om die te laten merken dat we betrokken met ze zijn. Ik vind het nog steeds leuk om te doen, het contact is het leukste.

Doe je nog meer vrijwilligerswerk?

Nu niet meer.

Heb je nog meer hobby’s?

Borduren, breien, lezen en ik zit al een aantal jaar op teken en schilderles.

Wil je nog iets zeggen?

Hopelijk blijven de mensen betrokken bij de kerk, want we hebben elkaar nodig, het contact en de omgang met elkaar is belangrijk.

Welke vrijwilliger wil je in de volgende Stem aan het woord laten?

Stien Berk, je helpt de Stem inleggen, hoe ben je daartoe gekomen?