VERSLAG VAN DE EERSTE COMMUNIE

ZONDAGOCHTEND 7 MEI 2017

Het zonnetje is niet aanwezig, maar het is droog en niet koud. Vol verwachting gaan alle communiekantjes naar de kerk. Je kunt van ver af goed zien dat het feest is in de kerk,  de vlaggen hangen aan de toren. Voor de viering gaan alle communiekantjes in de tuin achter de kerk op de foto, alleen maar ook met het gezin. Uiteraard mag ook een groepsfoto van alle kinderen niet ontbreken. Bij binnenkomst in de kerk kunnen we genieten van alle mooie bloemen en visnetten met daar aan bootjes gemaakt door klasgenoten. En wat is de kerk vol met alle opa’s, oma’s, familie, vrienden, klasgenoten, juffen en meesters en alle andere mensen. De communiekantjes komen met hun doopkaars in een mooi bloemstukje de kerk in en nemen plaats op het altaar. Wat een vreugde, 16 stralende communiekantjes die klaar staan voor een nieuwe fase in hun leven!

De viering wordt voorgegaan door Pastor Annemiek Blonk en Pastor Leo Aarts en het kinderkoor heeft de viering muzikaal mooi ondersteunt. De communiekantjes hadden vooraf goed geoefend in de kerk en dat was te zien en te horen, ze hebben het allemaal super goed gedaan. Het is een hele mooie en waardevolle viering geworden, waar we met heel veel warmte op terug kunnen kijken! Er zijn 16 stralende communiekantjes aan boord gestapt op weg naar een volgende fase in hun leven! Iedereen die meegeholpen heeft aan deze mooie communieviering: Hartelijk dank, namens alle communiekantjes en hun ouders.

Saskia Mäkel