TERUGBLIK OP DE EERSTE COMMUNIEVIERING OP 7 MEI

TERUGBLIK EERSTE COMMUNIE: 7 MEI

Vanuit de verte was, aan de beide vlaggen die uit de toren wapperden, al te zien dat het op zondag 7 mei feest was in onze kerk.

Na weken voorbereiding was het DE grote dag voor de 16 communicantjes. In een volle kerk, prachtig versierd met een zee van bloemen en zelfgemaakte kleurrijke bootjes waren zij het stralende middelpunt van deze viering. Een prachtige viering waarin uit volle borst werd gezongen en de kinderen enthousiast meehielpen met het klaarmaken van de tafel voor hun Eerste Communie. Best wel spannend, maar wat deden ze het goed! En wat is het fijn om met zoveel lieve mensen samen je Eerste Communie te mogen vieren.

De boot vol vrienden is uitgevaren.

Vaart u met hen mee?

Susanne Schreur

 

TERUGBLIK EERSTE COMMUNIEVIERING 7 MEI

Zondag 7 mei 2017 was het zover! Na maanden van voorbereiding kwam de dag waar wij lang naar uitgekeken hebben: de dag dat vijf jongens en elf meisjes, waaronder onze dochter Dionne, hun Eerste Communie ontvingen.

Eerst op de foto, alleen en met het gezin, want zo’n belangrijke dag moet toch wel vastgelegd worden. Tot slot nog een groepsfoto en toen kon de viering echt beginnen. Trotse ouders, broertjes, zusjes, familieleden, vrienden, leerkrachten en mede-parochianen zaten al in de schitterend versierde kerk. Ook veel klasgenootjes waren aanwezig. Zij mochten helemaal vooraan zitten, zodat ze alles goed konden zien en dicht bij hun vriendjes en vriendinnetjes waren.

In een mooie processie kwamen de communicantjes met hun versierde doopkaarsen de kerk binnen. De viering werd voorgegaan door pastor Leo Aarts en pastor Annemiek Blonk. Er werd gezongen door het kinderkoor “de Kudelkwetters” onder leiding van Paula met muzikale begeleiding door Ina.

Het openingslied “Feest in de kerk” was een schot in de roos, want feest was het. Het volle middenschip van de kerk deed recht aan het thema van dit jaar “een boot vol vrienden”. Aan weerszijden van het middenschip hingen visnetten die versierd waren met bootjes die de kinderen van groepen 4abcd van de Antoniusschool samen met de juffen tijdens de voorbereidingen hebben gemaakt. In de kerk en tijdens de dienst kon je duidelijk zien en merken dat alle inspanningen door eenieder tijdens het voorbereidingstraject niet voor niets waren geweest.

Wij kijken met veel plezier terug op een fantastische dag en bewaren mooie herinneringen aan dit prachtige Communiefeest dat thuis in gezelschap van familie en vrienden werd voortgezet.

De communieviering op 7 mei is een eerste afsluiting van een waardevolle boottocht. Maar de bootreis is nog niet ten einde, want op zondag 11 juni zal de slotviering van de Eerste Communie plaatsvinden.

Proficiat communicanten, jullie hebben het geweldig gedaan! En heel veel dank aan iedereen die heeft bijgedragen om deze stralende dag nooit te vergeten!

Jacqueline, mama van Dionne van Diepen