SLOTVIERING COMMUNICANTEN, 11 JUNI

SLOTVIERING COMMUNICANTEN

Vandaag, zondag 11 juni, was een bijzondere dag voor de communicanten.

Om half 10 eerst de slotviering waarbij nagenoeg alle communicanten aanwezig waren. Door een groepje ouders was er een hele mooie viering voorbereid en wat werd er mooi door de kinderen gezongen. De liedjes waren uitgekozen in het thema dat dit jaar bij het communieproject hoorde: kom aan boord. De kerk zat zelfs zodanig vol dat we tijdens de vredeswens een mooie kring door de hele kerk konden vormen. De communie werd zelfs in de kring uitgedeeld.

Na de viering eerst nog even koffie en thee drinken achter in de kerk om fris te beginnen aan het tweede deel van de dag.

De weersverwachtingen waren uitstekend. De weergoden waren ons gelukkig ook daadwerkelijk goed gezind. Met een aangename 25 graden was het na de slotviering goed toeven bij Theo Rekelhof. Net als vorig jaar was hij zo gastvrij om zijn tuin aan de poel ter beschikking te stellen.

Door de ouders van de communicanten was een heerlijke picknick voorbereid. De culinaire hoogstandjes vielen in goede aarde bij alle aanwezigen. Naast de communicanten en hun gezinnen waren onder meer ook de kinderen van De Kudelkwetters, de acolieten, pastor Annemiek en Paula Dogger aanwezig. Door eenieder werd er genoten van alle meegebrachte etenswaren. Er waren pastasalade, stokbrood met allerlei lekkers, bladerdeeghapjes, wraps en voor de zoetekauwen pannekoeken, cakejes, brownies en snoep. En dan zal ik vast nog een heleboel vergeten zijn. Terwijl de ouders nog druk bezig waren om alles klaar te zetten doken de eerste kinderen al het verfrissende water in. Met verschillende rubberbootjes en een surfplank wisten ze zich uitstekend te vermaken.

Nogmaals dank aan eenieder die voor danwel achter de schermen in meer of mindere mate heeft meegewerkt aan het communieproject. Mede door jullie inzet is het een geweldige ervaring geworden voor alle kinderen.

Chantal Bentveld-Zegger

                                                        

AFSLUITING EERSTE COMMUNIE BIJ THEO REKELHOF

Na de slotviering op 11 juni vertrokken de Eerste Communicantjes met hun ouders én de andere kinderen van het koor richting de Herenweg.

Theo Rekelhof had zijn tuin opengesteld voor de afsluiting van de Eerste Communie.

Het was een stralende dag, dus al snel werden de zwembroeken en bikini’s aangetrokken en werd er naar hartenlust gezwommen. Ook enkele vaders durfden het aan een duik in het toch nog wel frisse water te nemen.

Het was leuk om te zien dat de kinderen zoveel plezier hadden met elkaar.

Ondertussen hadden de ouders de tijd om gezellig bij te kletsen.

Iedereen had iets lekkers te eten en te drinken meegenomen, dus nadat het ‘buffet’ geopend was, werd er gesmikkeld van de tapas, pannenkoeken, salades, cakejes, het fruit en de andere lekkere hapjes.

Het was een heel gezellige, ontspannen middag!

Theo, Margriet en Annemiek, bedankt voor deze geslaagde middag.