VREUGDE EN VERDRIET

VREUGDE EN VERDRIET IN ONZE PAROCHIE                    

***29 April overleed Frans Kommers. Hij woonde aan het Antoniushof en werd 76 jaar oud. Frans was een man die graag praatte met mensen, een waterval aan verhalen had hij altijd. Hij was heel blij toen hij met Anneke het huisje aan het Antoniushof achter de kerk kon betrekken. ‘Het mooiste plekje waar je kunt wonen in Kudelstaart,’ zei hij. Frans was een levensgenieter, die veel oog had voor de natuur. Zijn kleinkinderen leerde hij de verschillen tussen de wolken aan de hemel. Die noemden hem dan ook opa wolk. Een kinderboekje over wolken mocht hij alleen voorlezen. Veel verdriet heeft Frans gehad van het overlijden van zijn zoon. Omgaan met dat verlies was moeilijk. Gelukkig heeft Frans veel goede jaren gehad, heeft een en ander gezien in onze wereld. Veel tijd en aandacht heeft hij besteed aan het Rode Kruis. De laatste paar jaar werd zijn eigen gezondheid door verschillende oorzaken aangetast. Hij had problemen met zijn ogen en verschillende tia’s maakten het niet gemakkelijk. Zijn grote wens was na zijn dood hier op ons kerkhof begraven te worden. Dichter bij zijn huis en vrouw Anneke kon niet. Frans was geen geregelde kerkganger maar als hij er was, genoot hij vooral van de zang. Tijdens zijn uitvaart klonken er Gregoriaanse gezangen. Frans werd begraven op ons kerkhof. We wensen Anneke, de kinderen en de kleinkinderen veel sterkte toe bij dit grote verlies.

***Rectificatie naam: In de vorige stem stond -van een van de twee jongeren die het Vormsel zouden ontvangen- een verkeerde naam. Dat was van Christiaan Baraja. Sorry Christiaan, voor die fout. Door de telefoon had ik het verkeerd verstaan. Bij deze rechtgezet en nogmaals gefeliciteerd!

***Op 24 juni trouwen Timo den Edel en Sharon Vink, we wensen het bruidspaar een prachtige dag en een gelukkige toekomst.