VORMSELVIERING

Op zaterdag 3 juni 2017 vond in het kerkgebouw van de Emmaüs parochie in Uithoorn de vormselviering plaats van de parochies Uithoorn, Aalsmeer, De Kwakel, Kudelstaart en Badhoevedorp.

Op deze pinksteravond was de hulpbisschop van Haarlem-Amsterdam, mgr. Hendriks, naar Uithoorn   gekomen om aan 19 kinderen uit de vijf parochies het heilig vormsel toe te dienen. Op deze zwoele zaterdagavond vond er een prachtige en feestelijke viering plaats, waarbij vele liederen door de vormelingen ten gehore werden gebracht, ondersteund door het jongerenkoor Debuut.  Na lezingen uit De Handelingen van de Apostelen en uit het Evangelie volgens Johannes, werden de doopbeloften door de vormelingen hernieuwd. Vervolgens werd door de hulpbisschop middels de zalving het heilig vormsel toegediend, waarna de vormelingen zich konden inschrijven in de registers van de betreffende parochies. Na de eucharistie werd de avond afgesloten met een lied naar de melodie van het nummer van Nick en Simon “Kijk omhoog”, een mooie afsluiting van deze feestelijke avond. Daarna ontvingen de vormelingen van alle aanwezigen de gelukwensen. Met deze prachtige en bijzondere avond  kwam een einde aan de bijeenkomsten van de vormselgroepen.

Wil ook jij volgend jaar gevormd worden, dan kun je je aanmelden voor het vormselproject 2017 -2018 via het volgende email-adres: vormselkudelstaart@gmail