AFSCHEID VAN DIRIGENTE IRMA ZETHOF

Zondag 9 juli jl. was de afscheidsviering van Irma Zethof. Het was zondagmorgen mooi weer, een goed gevulde kerk. Waarom?? …

Het betrof het afscheid van dirigente Irma Zethof. Irma heeft ruim 27 jaar voor het gemengde zangkoor Cum Ecclesia gestaan. Na lang dubben besloot  Irma toch te stoppen met het dirigeren van het zangkoor. Dat de koorleden dit heel jammer vinden begrijpt iedereen, maar zoals het in het leven gaat…. Men gaat door en de koorleden begrepen haar standpunt heel goed.

Na een sfeervolle viering met mooie liederen kwam het einde in zicht.

Pastor Annemiek bedankte Irma voor de 21 goede jaren van samenwerking en Irma kreeg een cadeaubon voor musical of theater als blijk van waardering van het Parochieteam. Hierna werd Irma door het zangkoor bedankt voor alle mooie jaren, lief en leed werd gedeeld en het zangniveau was gestegen door het vakmanschap van Irma. Een vriendschap voor altijd met het zangkoor. Hierna werd een lied gezongen met tekst door Nel de Boer en natuurlijk ontving Irma van het Zangkoor een mooi boeket bloemen. Na afloop van de viering was er koffie/theedrinken en gelegenheid om Irma te bedanken voor haar inzet voor het zangkoor.

Hier werd goed gebruik van gemaakt. Heel fijn voor Irma, die blijk van waardering. Na afloop van het kerkgebeuren werden de leden van het zangkoor bij Irma thuis verwacht voor een hapje en drankje.

Daar ontving zij ook nog een prachtige karaf met glazen van het zangkoor. Als dank en verrassing hadden de koorleden ook hun persoonlijk bedankje in een mand gedaan, zodat Irma na afloop van alle festiviteiten nog op gemak de bedankjes kon uitpakken.

Het werd een gezellige middag, heerlijk in de tuin bij Irma.

Een mooi maar emotioneel afscheid van een geweldig fijne dirigente.

Nogmaals bedankt, Irma, we vergeten je nooit.

Namens het zangkoor Cum Ecclesia,

Garry Scholte.