VREUGDE EN VERDRIET IN ONZE PAROCHIE

* In juni was het echtpaar Aad en Tiny van den Hoorn-Groenewegen die aan Calveslo wonen, 50 jaar getrouwd.

* Precies de helft van dit aantal jaren, nl. 25 jaar was, eveneens in juni, het echtpaar Zethof uit Hoofddorp getrouwd. Hoewel Arjan al jaren daar woont, zien we hem nog met regelmaat als acoliet mee voorgaan in onze kerk

* Op 4 juli waren Greet en Niek de Jong van het Jaagpad ook 50 jaar getrouwd. Het nadenken over de verhuizing van hun boerderij aan de Amstel naar een appartement hebben ze die dag vast even laten liggen om dit samen te vieren.

* Piet en Nel Buskermolen van de Mijnsherenweg zijn de laatsten van wie ik hoorde/las dat zij 50 jaar getrouwd zijn.

Alle echtparen willen we van harte feliciteren en wensen hen nog vreugdevolle en gelukkige jaren toe in gezondheid.

* Op 5 juli  overleed Sina van Engelen-Mank, zij woonde aan de Graaf Willemlaan en verbleef de laatste maanden in het Kloosterhof. Het verlies van haar man Jan met wie ze voor hun trouwen eerste tien jaar verkering had gehad, was zwaar voor Sina. Ze heeft hem verzorgd en geholpen tijdens zijn ziek zijn en was zijn steun, zoals hij dat al die jaren voor haar was geweest. Ze pakte de draad weer op met steun van haar dochter Bianca en zoon Ricardo. De kleinkinderen waren voor haar een bron van vreugde en wekelijks had ze een van hen wel op bezoek. Sina was een vrouw die bescheidenheid uitstraalde, een vrouw waarvan in de Schrift wordt gezegd: “Een sterke vrouw, wie zal haar vinden? Haar waarde gaat die van koralen te boven!”  Sina is het laatste half jaar na een opname in het ziekenhuis enige tijd in Thamer Thuis in De Kwakel geweest. Toen ze weer opknapte, ging ze terug naar huis. Maar enkele weken later ging het niet goed en verhuisde ze naar Kloosterhof. De laatste maanden daar waren ‘goed’, zei ze en ze wilde ook vanuit de kleine kapel daar in besloten kring de uitvaart met wie haar lief waren tijdens haar leven. Na die uitvaart werd zij op ons kerkhof begraven. We wensen haar kinderen en kleinkinderen veel sterkte bij het verlies van hun moeder

* Op 8 juli werd Luna van der Schilden in onze parochie opgenomen door het H. Doopsel. Luna woont met haar ouders Jeffrey en Lala in de Bakboordstraat. We wensen deze jonge ouders heel veel geluk met hun dochter, in wie zij hun liefde voor elkaar kunnen doorgeven aan dit jonge leven dat aan hen werd toevertrouwd.

* Heel wat jongeren hebben afgelopen maand hun einddiploma ontvangen na jarenlange inzet. Jullie allemaal van harte gefeliciteerd en succes als je het studentenleven ingaat.