VOORWOORD DOOR PASTOR ANNEMIEK

OOK PASTORS ZIJN VOORBIJGANGERS

2017 is een jaar van mensen die aangeven dat ze gaan of komen. U hebt dat gemerkt, vlak voor de vakantie: dirigente Irma en keybordspeelster Ina gingen weg, Greetje is gekomen. Pastoor Samuel is weg gegaan en pastoor Marco komt. Ook ik heb nu zo’n aankondiging te doen. In 2018 geldt voor mij hetzelfde als voor veel mensen die 66 jaar worden: ‘met pensioen gaan’ komt er aan! in het afgelopen werkjaar heb ik in de werk-groepen al aan gegeven dat 2017 het laatste volledige jaar zou zijn waarin ik als uw pastor mocht werken.

Afgelopen week heb ik daar op het Bisdom een gesprek over gehad met de afdeling personeelszaken. Als een pastoraal werker met pensioen gaat, eindigt niet alleen het werkverband maar wordt -als logisch gevolg- ook de pastorale zending ingetrokken.

Tot en met de Kersttijd zal ik nog uw pastor zijn, daarna draag ik het pastoraat van de parochie over aan mijn collega’s. Het is wel een mooi moment, vind ik zelf, om met de Kersttijd deze ruim 21 jaren als pastor van de St. Jan Geboorte in Kudelstaart af te sluiten. In overleg met ons parochieteam, zal er na die Kersttijd, in januari, nog een afscheidsviering komen en wel op 21 januari. Pastor Leo Aarts gaat ook in januari stoppen met voorgaan in de zondagviering. Ik ben hem zeer dankbaar dat hij wilde inspringen toen pastor Henny Post ziek werd en later overleed. Vier en half jaar heeft Pastor Leo hier geholpen!

Het pastorale team bestaat volgend jaar dus uit: de twee priesters Marco Cavagnaro en Darek Karwowski, diaken Jeroen Hoekstra, broeder Wim Ernst (met speciale aandacht voor de ouderen van Aalsmeer en katechete Elly van Rooden (met speciale aandacht voor katecheseprojecten). Ik denk dat ik u met deze mededeling niet echt overval, het zat er immers aan te komen, maar ik hecht er zelf aan tijdig duidelijkheid te geven aan allen. Met elkaar mogen we er nog wat mooie maanden van maken om daarna dóór te gaan en samen te werken met het vernieuwde pastorale team. Want u weet wat ik altijd zeg:

“De parochie St. Jan leeft voort, als wij haar láten leven.” Ze blijft een springlevende gemeenschap als wij ons daar voor blijven inzetten en samen komen om Gods Woord te laten klinken, als we dat uitdragen in

ons dorp en haar ook haar financieel blijven steunen.

Graag wil ik daar -maar dan als parochiaan- nog lang getuige van blijven.

Pastor Annemiek Blonk