VREUGDE EN VERDRIET IN ONZE PAROCHIE

Op 21 september overleed Theo Maas, hij werd  81 jaar en woonde aan de Bilderdammerweg. Theo heeft veertig jaar gewerkt op de kwekerij bij Kuipers en klom daar op tot chauffeur op de grote vrachtwagen. Hij was een man die veel kon: wat zijn ogen zagen, maakten zijn handen. Maar hij kende ook zijn beperkingen. Wat hij niet beheerste, ging hij niet ‘uitproberen’ als het gevaar kon betekenen, zoals elektrische leidingen leggen. Hij was een geliefd vismaatje voor de broers en met een bootje hebben zij heel wat uren op het water in De Banken doorgebracht.

Na zijn pensionering is Theo niet gaan stil zitten. Naast de vele klusjes die hij deed bij familie was hij ook tuinier in hart en nieren en hield verschillende tuinen bij, waaronder die van Wim Kan aan de Herenweg.

De laatste jaren veranderde Theo wel, hij bleef meer op zichzelf, deed boodschappen voordat er andere mensen in de winkel kwamen en had niet meer zo veel contacten. De radio was zijn vriend, vele uren heeft hij luisterend daarnaar door gebracht. Het grote wereld- nieuws interesseerde hem niet zoveel, wat de grote der aarden beslisten vond hij niet interessant: “een stelletje gestoorden zijn het”,  zo vatte hij het wereldnieuws samen.

Theo was alleenstaand en is na een korte ziekenhuisopname naar het hospice in Wilnis gebracht, daar is hij gestorven. Na de uitvaart waarin we lazen uit Mattheüs: ‘Mens, maak je niet zo druk om alles’. hebben we Theo op ons kerkhof begraven.

We wensen de familieleden sterkte met het verlies van Theo.