ALLERZIELEN 2017

Achter in onze kerk, in de voormalige doopkapel, hangt het schilderij van Engelien van der Weijden, waarin zij beeld geeft aan wat sterven kan zijn. Een rups die zich van zijn lijf ontdoet, van donker naar het licht gaat. Daar hangen we de kruisjes van onze overleden mede-parochianen altijd aan op. Hun namen willen we niet vergeten. De dood maakt immers niet dat een mens uit ons bestaan weg valt. We denken aan iemand, praten over een mens die in ons midden heeft geleefd. Ze blijven daarmee bestaan, of zoals  Paul de Leeuw zingt:

‘Ik heb een steen verlegd, in een rivier op aarde. Nu weet ik dat ik nooit zal zijn vergeten. Ik leverde  bewijs van mijn bestaan. Omdat, door het verleggen van die ene steen, de stroom nooit meer dezelfde weg zal gaan.‘

Wat een mens op deze aarde doet heeft betekenis voor allen die na hem/haar komen. Wij willen hen die na 2 november 2016 overleden, ook dit jaar weer gedenken in de Allerzielenviering om 19.00 uur ‘s avonds. Maar ook aan wie ieder denkt op deze dag kan een kaarsje opsteken.