BERICHT VAN PCI

BERICHTEN VAN PCI

In eerdere artikelen hebben we u geïnformeerd over de intensieve samenwerking van de besturen van de PCI’s in de regio. Per 1 september 2017 heeft de bisschop per decreet verklaard dat er een samenwerkingsverband van PCI’s tot stand is gebracht. Hieronder vallen de parochies uit De Kwakel (St. Johannes Geboorte), Uithoorn (RK parochie Emmaus), Aalsmeer (OLV van de Berg Carmel), Kudelstaart (St. Jan Geboorte) en Nes aan de Amstel (St. Urbanus). Dat betekent dat aan alle PCI leden per 1 september 2017 op de meest eervolle wijze ontslag is verleend. Er is een regiobestuur samengesteld, bestaande uit vier personen uit 4 parochies. Deze personen hebben een nieuwe benoeming aanvaard. Voor onze parochie is dat Wil Kraan, die de taak van secretaris op zich genomen heeft. Ons PCI blijft als werkgroep bestaan en gaat gewoon door met alle werkzaamheden die het al deed. Er zijn zelfs twee nieuwe leden bijgekomen, namelijk Frank van Diepen en Bob Zwartendijk.

Nu pastor Annemiek stopt, hebben we op 14 november met de andere werkgroepen die in de diaconie actief zijn een bijeenkomst gehad, waarin we elkaar geïnformeerd hebben over de werkzaamheden die uitgevoerd worden, welke wensen er zijn, hoe er meer bekendheid gegeven kan worden over de activiteiten en hoe je vrijwilligers kunt werven voor de toekomst. In de volgende Stem kunt u daar meer over lezen.

We hebben de Stichting Mission House ondersteund met een geldbedrag om apparatuur voor hun ziekenhuis in Nigeria te kunnen aanschaffen. Eerder dit jaar hebben we dat ook al gedaan en dat was voor de bouw van het ziekenhuis. Deze reactie ontvingen we van hen: Dear Roman Catholic Church Sint Jan Geboorte in Kudelstaart I want to sincerely thank you for your donation to our hospital project. This is highly valued and appreciated. The money will be spent for the purpose it is meant for.  Yours Dr JD Ogunlusi , for Helping Hand Hospital , Ado-Ekiti ,Nigeria.

Vertaling: Beste parochianen van RK St Jan Geboorte te Kudelstaart.

Ik wil u hartelijk bedanken voor uw giften voor ons ziekenhuisproject. Dit is een mooi bedrag en dat wordt zeer gewaardeerd. Het geld zal worden besteed voor het doel waar het voor is gegeven

Ook de voedselbank, het ouderenpastoraat, het detentiecentrum bij Schiphol, hulp in eigen dorp en Sant’ Egidio in Amsterdam (acute vervanging CV) ontvingen een financiële bijdrage.

Namens werkgroep PCI, Wil Kraan