BEDEVAART NAAR LOURDES IN MEI EN SEPTEMBER 2018

Thema van de bedevaart is “Doet maar wat Hij u zeggen zal.”

Tijdens onze reizen naar Lourdes wordt U een volledig verzorgd programma aangeboden. U kunt – geheel vrijblijvend – deelnemen aan vieringen, processies, verdiepingsmomenten, wandelingen door Lourdes en excursies naar de Pyreneeën. Hoogtepunt van de reis is uiteraard een bezoek aan de grot van de verschijningen met de viering van de H. Mis. Indrukwekkend zijn de grote internationale plechtigheden, met soms wel meer dan 20.000 pelgrims uit tal van landen. De Lourdesgroep Bisdom Haarlem-Amsterdam verzorgt al decennia lang jaarlijkse bedevaarten naar Lourdes in samenwerking met het Huis van de Pelgrim (Limburgse Bedevaarten).

Lourdesgroep Bisdom Haarlem- Amsterdam bestaat uit vrijwilligers en verzorgsters die voor u vele hand en spandiensten verrichten tijdens de reis en in Lourdes.  De bedevaart reis is daardoor geschikt voor jong en oud, ziek en gezond; de combinatie van ouder met zoon of dochter kan heel bijzonder zijn. Deelnemers die veel zorg nodig hebben kunnen in het (verzorgingshuis) of zorghotel verzorgd worden door onze eigen Nederlandse vrijwilligers van het Huis van de Pelgrim.

Het aanbod voor dit jaar bestaat uit: 26 mei-3 juni 2018, busreis naar Lourdes. Een prachtige reis door het mooie Frankrijk. De busreis is een vernieuwde reis. Onderweg worden plaatsen aangedaan als Banneux, een bedevaartplaats in Belgie. Het Hospice in Beaune, een prachtig museum. Vroeger was het een ziekenhuis voor de arme. Het klooster in Nevers, waar Bernadette ligt opgebaard in haar schrijn.

Indien U liever vliegt is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de vliegreis van 28 mei – 2 juni 2018. De pelgrims die met het vliegtuig gaan sluiten zich dan in Lourdes bij de bus pelgrims aan.

Van 11-16 september 2018, vliegreis met Mgr. J. Hendriks, hulpbisschop Bisdom Haarlem – Amsterdam.

Als U, uw familie, kennissen en vrienden belangstelling hebben voor een reis naar Lourdes, dan bent U allen van harte welkom op één van de informatiebijeenkomsten. Er wordt een presentatie en informatie gegeven over de reis, de bedevaart zelf, het leven van Bernadette en het heiligdom van Lourdes. De informatiebijeenkomsten zijn op:

20 januari 2018. Plaats: Moeder van de Verlosserkerk, Prof. Eijkmanlaan 48, 2035 XB in Haarlem Aanvang: 10.30 uur. en op

20 januari om 13.30 uur in Heiloo aanvang:15.00 uur.

Duur van de bijeenkomst is ongeveer 90 minuten.

Voor meer informatie belt U met diaken Philip Weijers (06-53887641) of reisleidster Joke Hoekman (06-42347729); bezoek ook onze website www.lourdesgroepbisdomhaarlemamsterdam.nl

 Tip: Bent u cliënt bij Zorgverzekeraar CZ? Dan kunt u onder bepaalde voorwaarden in aanmerking komen voor een flinke korting op de reissom. Meer informatie hierover bij Joke Hoekman.