EEN AVONDJE DIACONIE

Diaconie: dienen van je naaste, de mensen en de wereld;  omzien naar elkaar. Binnen onze parochie zijn de volgende werkgroepen actief met als doel: Het ouderenpastoraat: contact leggen en eventueel bezoek brengen aan mensen van 80 jaar en ouder.

De koffiegroep: Gezelligheid en verbondenheid onder parochianen
De missiewerkgroep: Missieactiviteiten onder de aandacht brengen de PCI.: Liefdevolle zorg geven in welke vorm dan ook. Nood ledigen binnen onze parochie, maar ook daarbuiten. Een luisterend oor bieden, helpen met het invullen van formulieren, financiële hulp bij noodsituaties. Zoveel mogelijk in de vorm van middelen i.p.v. geld.

Op dinsdag 14 november zaten een 14 tal vrijwilligers, die binnen de diaconie  werkzaam zijn, rond de tafel om elkaar te informeren over hun  betrokkenheid en werkzaamheden. Nanda Noordhoek was namens het parochieteam aanwezig en Hans van Putten namens het parochiebestuur. Deze bijeenkomst was belegd omdat pastor Annemiek in januari 2018 met pensioen gaat en zij “als spin in het web” de diaconie in onze parochie leidt. De vraag was: hoe nu verder als zij stopt? Pastoor Marco zal haar functie overnemen; of het hem lukt om daar evenveel energie en tijd  in te stoppen, zoals Annemiek het deed, is de vraag.

Pastor Annemiek opende de avond met het voorlezen van een passende tekst, getiteld “volhouden”, waarna Wil Kraan het gesprek ging leiden. De informatieronde bleek verhelderend te werken, want er bleek meer achter de schermen te gebeuren dan gedacht werd. Ook werden er wensen geuit. Zeker nu pastor Annemiek stopt, was het goed na te denken over hoe nu verder en werden er al taken verdeeld.
De missiewerkgroep heeft dringend behoefte aan nieuwe mensen. Veel vrijwilligers uit die groep doen hun werk al vele jaren en merken dat zij nu minder kunnen doen dan voorheen. Dat zou ten koste kunnen gaan aan de hulp in de Derde Wereld en … willen we dat??  Via de website van de kerk is het plan meer bekendheid  te geven over het doel en de activiteiten van de diverse werkgroepen. Elke werkgroep ging  daarom aan de slag om daarover een stukje te schrijven.

In februari 2018 zal Bob Zwartendijk het geheel op de website zetten, zodat u kunt lezen wat onze werkgroepen in de diaconie doen.

Nanda Noordhoek  heeft de taak van coördinator/aanspreekpunt binnen de diaconie op zich willen nemen.

Het werd  een intensieve en zinvolle bijeenkomst. Er was een sfeer van  diepe betrokkenheid  naar en grote verantwoordelijkheid  voor  de ander: we kunnen en willen  “doorgaan”! Gelijk werd de afspraak gemaakt om in november 2018 weer bij elkaar te komen om te zien hoe de stand van zaken is en natuurlijk “hoe gaan we verder?”

Wil Kraan