ADVENTSACTIE  PROJECT VOOR CONGO

De bevolking van de Democratische Republiek Congo lijdt al heel lang onder dictatuur en burgeroorlog. Het onderwijs is daardoor slecht. In de parochies in de provincie Congo Centraal wonen veel jonge alleenstaande moeders tussen de 13 en 23 jaar. Ze zijn nauwelijks naar school geweest en kunnen niet lezen of schrijven. Door gebrek aan scholing hebben jonge moeders geen enkel vooruitzicht op werk. Zij kunnen de situatie van armoede doorbreken als zij de kans krijgen om te leren voorzien in de basisbehoeften van hun gezin en te zorgen voor de opleiding en gezondheid van hun kinderen. Daarom hebben de paters redemptoristen een opleidingsproject opgezet. Jaarlijks starten 60 vrouwen met een driejarige opleiding. Na deze cursus worden de vrouwen begeleid om als zelfstandige in een coöperatie te werken. Ook worden verkooppunten opgezet. Met het inkomen dat de vrouwen verdienen kunnen zij hun gezinnen onderhouden. Door te laten zien hoe zij hun lot in eigen hand nemen zijn zij een rolmodel voor andere vrouwen, die zo worden geïnspireerd om ook de opleiding te volgen.

Weer een pracht project: Toekomst voor de vrouwen en kinderen in Congo. De rode bussen staan weer achter in de kerk.

Dank – Willy v.d.Geest.