INTERVIEW MET VRIJWILLIGER GERDA SCHOUWENBURG

Even voorstellen:

Gerda is bijna 50 jaar getrouwd met Willem, ze hebben 3 kinderen, schoonkinderen en 7 kleinkinderen

We waren Kudelstaarters, zijn voor Wim z’n werk een paar keer verhuisd maar nu al 20 jaar woonachtig in Aalsmeer.
Wanneer ben je VRIJWILLIGER geworden?

In1998 ben ik op het koor gekomen eigenlijk door toedoen van Pastor Annemiek, die was ook op een feestje en vroeg me toen. Ik heb mijn hele leven al gezongen, we hadden thuis een band, van de 5 kinderen bespeelden er 4 een instrument. We traden op bij feestjes, zongen Nederlandstalig, tweestemmig. In onze vorige woonplaats Kolhorn zat ik op een Musical vereniging.
Wat heeft je bewogen om vrijwilliger voor de kerk te worden?

Ik zing graag.
Doe je nog meer vrijwilligerswerk?

In Kloosterhof hebben we 1x per 14 dagen een bridgeclub, daar zit ik in de organisatie.
Wat betekent de kerk voor jou

Ik heb heel veel verloren en meegemaakt, ergens heb ik niet zo veel met de kerk maar wel met de mensen in Kudelstaart en met zingen.
Heb je nog hobby’s?

Bridgen, zingen en met mijn hond wandelen en oppassen op mijn kleinkinderen.
Wil je nog iets zeggen?

We missen Irma maar onze nieuwe dirigente geeft ons grote uitdagingen vooral de sopranen, we moeten nog veel oefenen om de hogere tonen te halen maar hopelijk krijgt ze ons op dat niveau. Dat geeft veel voldoening.

Welke vrijwilliger wil je in de volgende Stem aan het woord laten?

Marijke, ze staat naast me op het koor; hoe lukt het ons om in die operette stem te komen?