VAN UITBUNDIGHEID TOT INKEER BINNEN ENKELE WEKEN

Het gebeurt maar zelden dat zo snel na de Kersttijd Aswoensdag in ons gezichtsveld komt. Dit jaar is dat wel het geval. Mét de terugblik op, kan kerkelijk gezien meteen vooruit gekeken worden. Maar ik wil me nu vooral op de terugblik, op Kerstmis richten. Een kleine duizend mensen bezochten deze Kerstmis onze kerk: om mee te vieren, te bidden en te zingen; of gewoon te genieten van de sfeer, de stal de rust en de muziek. Heel wat mensen weten op de Kerstdagen ook de gastvrij geopende kerk te vinden, om met hun (klein)kinderen in alle rust nog een kaarsje te gaan opsteken en te kijken naar de mooie stal en de prachtig versierde kerk.

Natuurlijk waren de twee vieringen waarin een echte baby in de kribbe lag als altijd een bijzonder evenement. In de gezinsviering lag het kindje zo lekker rustig rond te kijken na het Kerstspel, dat we het lekker hebben laten liggen tot na het evangelie en de verkondiging. Spannend was het voor het dames- en herenkoor dat sinds september zwaar geoefend had op een heel nieuwe Mis van Karl Kempter. Een zware klus om die moeilijke noten te zingen op de late avond, maar wel heel bijzonder!

De volgende morgen, Eerste Kerstdag, mochten we weer genieten van het Gelegenheidskoor, dat een kleine maand had geoefend met dames en heren die het wel heel leuk vinden om zo af en toe eens te zingen, maar zich niet vast aan een koor willen binden voor elke week het hele jaar door. Een heel groot koor stond er: er was nog net plek om te staan voor de dirigent en mijzelf tussen het altaar en de koorleden. Ze zongen met veel enthousiasme. Al die vieringen vonden plaats in een mooi versierde kerk. Nogmaals wil ik ieder die zich heeft ingezet om deze vieringen zo goed te laten slagen, van harte bedanken voor hun medewerking aan deze Kerstvieringen.
Pastor Annemiek