“LEVEN IN DE GEEST”

Vorming vanaf dinsdag 3 april

Vanuit het grootste feest dat we binnen de kerk vieren, Pasen, willen we een vorming starten om de H. Geest, die Jezus vanuit het graf deed opstaan, meer in ons eigen geloofsleven werkzaam te laten zijn. Vanuit het Paasgeloof zetten we a.h.w. een 3D bril op, om de diepte van ons leven te ontdekken. Het Paasgeloof geeft ons leven hoop dat het anders kan. Dat het Koninkrijk, waar Jezus het steeds over had, in de kracht van Zijn Geest werkelijkheid kan worden. Dat ieder van ons gewild en geliefd is door de Vader. Is dit zweverig, is dit niet van deze tijd, is mijn oude vertrouwde geloof niet genoeg. Zou die grote God echt iets met mijn kleine bestaan van doen willen hebben? Ja!

In de kracht van de Geest mag ik werken aan een betere ik, een ik zoals God bedoelt heeft. Een ik die leert vertrouwensvol om te gaan met Jezus en ontdekt dat Hij werkelijk mijn Verlosser wil zijn. Die mij leert in elke situatie er door Zijn ogen naar te kijken. Positief en hoopvol. Henry Nouwen heeft eens de slagzin gelanceerd: “Verbeter de wereld, begin bij jezelf”. In deze vorming ligt een kans voor je om die wereld te verbeteren. Je bent echt nooit te oud om te leren!

Het materiaal van de “Leven in de Geest”- vorming is samengesteld door de Katholieke Charismatische Vernieuwing (KCV). Het bestaat uit een werkboek voor de deelnemers dat thuis gebruikt gaat worden. Er zijn 8 wekelijkse bijeenkomsten en daarvan zijn er 2 vieringen. Het is  bedoeld voor een bewuster geloofskeuze.

We starten op dinsdag 3 april aansluitend aan de viering van 19.00uur.  Data: 3,10,17 en 24 april 15,22,29 mei en 5 juni van 19.35u tot 21.15u in het Trefcentrum. Info en opgave:

Marlies van der Lelij tel.567848 cees_marlies@hotmail.com

Deze vorming vindt plaats in Uithoorn, maar andere parochianen uit de regio zijn natuurlijk ook van harte welkom.

 

Marlies van der Lelij