Ga je mee op een ’s wereldse reis naar Malawi?

Elk werelddeel kent zijn eigen cultuur en vele varianten daarop. Afrika is een bijzonder continent met een landschap van tropische regenwouden tot een droge woestijn en alles wat daar tussen ligt.

Een van de landen is Malawi, welke door de bevolking ook wel het warme hart van Afrika genoemd wordt. Wist u dat de Kudelstaartse parochie al meer dan 10 jaar banden heeft met Malawi? Naast de bezoeken van pastor Annemiek Blonk aan Malawi en de bezoeken van Bisschop Thomas uit Malawi aan Kudelstaart, is het dit jaar 10 jaar geleden dat een groep Kudelstaartse jongeren naar Malawi is geweest. In 2009 hebben zij meerdere projecten bezocht en hebben zij hun handen uit de mouwen gestoken, onder andere bij de basisschool in IBA. Deze basisschool ontvangt nog steeds jaarlijks een bedrag uit Kudelstaart voor de lunch voor de kinderen om te zorgen dat zij naar school kunnen blijven gaan.

In Nederland horen en zien we veel goede doelen en horen en zien we veel van acties en projecten. Maar hoe werkt dat in zo’n land als Malawi? En hoe is het om lokaal de cultuur te ervaren?

In 2020 willen we een reis organiseren met het doel om diverse projecten te bezoeken, mee te werken bij diverse projecten en het ervaren van de cultuur en de lokale manier van leven. Ook zullen we kijken naar de projecten van 2009, hoe is het daarmee na 10 jaar? Hoe kun je het beste een ontwikkelingsproject organiseren én langdurig effectief houden?

Duur van de reis: 14 – 21 dagen, indien er voldoende animo is (6 – 16 personen), leeftijdscategorie: vanaf 18 jaar, tot dik boven de pensioenleeftijd.

Mocht je geïnteresseerd of nieuwsgierig zijn, stuur een mail naar Bob Zwartendijk (bob.zwartendijk@live.nl). Op woensdag 15 mei ben je om 20.00 uur van harte welkom in de pastorie in Kudelstaart, waar we kennis maken met de reisgenoten en de mogelijkheden voor de reis bespreken. 

Interesse? Meld je aan bij Bob. Graag voor 1 mei 2019.