INTERVIEW MET VRIJWILLIGER AN UITERWAAL

Even voorstellen:

An, pas 83 jaar geworden, woont sinds 1978 in Kudelstaart.

Ik ben geboren en getogen in Utrecht, na de lagere school ben ik naar de modevakschool gegaan en coupeuse geworden. Ik heb veel genaaid voor particulieren, vaak trouwjaponnen.

Wanneer ben je vrijwilliger geworden en wat doe je?

An zit op het koor, vervult een functie op het secretariaat, handwerkt, legt de Stem in en bezorgd hem:

32 jaar geleden ben ik op het koor gekomen, ik zong eerst bij Kunst en Strijd in Aalsmeer en kwam daar To Rekelhof tegen en die vroeg me naar het Dames/Herenkoor te komen. Toen Pastor Tangelder hier wegging vroegen ze mensen voor het secretariaat, dat ben ik met Ria Peters op de donderdagochtend gaan doen. Ruim 10 jaar geleden is het handwerkgroepje opgericht, Garry stelde voor iets te gaan doen met de kazuivels en vroeg daar mensen voor. Met de Stem inleggen ben ik al héél lang geleden begonnen, dat was toen nog bij Jo Raadschelders op zolder op het Robend.

Wat heeft je bewogen om vrijwilliger in de kerk te worden?

Ik zing graag en het is fijn om iets te doen met andere mensen, vooral ook vanwege het contact.

Heb je nog meer hobby’s?

Handwerken, puzzelen, breien, lezen.

Wil je nog iets zeggen?

Doordat ik in het ziekenhuis en Bornholm gelegen heb, heb ik weer ervaren hoe samenhorig het koor is want ze hebben heel veel voor me gedaan, belangstelling getoont, stapels post, het ontroert me nog steeds. Het is heel bijzonder want ik ben natuurlijk alleen en zoals Anja en Gerrit al zeiden: het is een familie, ook zelfs de aanhang van koorleden. Ook kreeg ik een verrassende verjaardag terwijl ik het niet eens vierde!

Welke vrijwilliger wil je in de volgende Stem aan het woord laten?

Gerard v.d. Jagt, jij bent in Hein z´n voetsporen getreden, geeft het werk je veel voldoening?