INTERVIEW MET VRIJWILLIGER  JULIA OOSTVEEN

Even voorstellen:

Ik ben getrouwd met Wijnand, we hebben 4 kinderen en 10 kleinkinderen. Ik mag nog meewerken op het bedrijf van de 2  jongens op vrijwillige basis sinds 2007, ik doe er de  administratie.

Wanneer ben je VRIJWILLIGER geworden?

De boekhouding van de parochie heb ik van Hans overgenomen in 2007, in 2014 heb ik dat overgedragen aan Chantal Bentveld. In 2015 werd de Personele Unie opgericht, daar hadden ze nog een penningmeester nodig en daar heb ik me als vrijwilliger aangemeld.

Wat heeft je bewogen om vrijwilliger in de kerk te worden?

In 2007 ging het om de boekhouding en cijfertjes trekken mij, dat is een uitdaging.

Doe je nog meer vrijwilligerswerk?

Ik heb altijd op een zangkoor gezeten in N. Niedorp en toen we hier kwamen wonen heb ik me direct aangesloten bij ons zangkoor.

Heb je nog hobby’s?

Veel tuinieren, puzzelen, ik ben altijd bezig.

Hans Raadschelders vroeg in de vorige Stem hoe de nieuwe organisatie structuur van het bisdom bevalt.

Toen ik in de PU kwam was het al gevormd met de 5 parochies. Ik ben er blanco ingegaan en had me voorgenomen om positief kritisch te zijn. Ik  merkte veel oud zeer tussen de parochies. Het gaat langzaamaan iets beter. We zullen meer het verleden moeten proberen te vergeten om er  alle 5 beter van te worden. In de gesprekken met het bisdom valt het steeds op dat ze  niet democratisch zijn, dat is een groot probleem. Je mag soms je mening komen vertellen om een oplossing zien te bereiken maar de uitslag is dan toch anders dan waar het gesprek over is gegaan. Bij het bisdom is een hoge bezetting van personeel en vrijwilligers. Je moet goed opletten om er achter te komen wie er voor wat verantwoordelijk is. Ik merk wel dat positief kritisch meewerken  beter is dan je hakken in het zand zetten. Hans van Putten is onze parochie verantwoordelijke in de PU en heeft stemrecht. Ik als penningmeester  heb geen stemrecht maar kan wel goed de mening van Kudelstaart vertegenwoordigen en op financieel gebied, de hele groep.

De komende jaren worden heel belangrijk. We moeten wel opletten dat we onze parochie in stand houden. De financiën zijn niet zorgwekkend maar wel het aantal mensen die de vieringen bezoeken. Dat moeten er per week, zonder feestdagen, 70 zijn. Daarnaar en naar de gezinsbijdragen, gaan ze kijken of Kudelstaart open mag  blijven. Dat gaat spannend worden maar we moeten er zelf aan werken, zodat we niet over een aantal jaren spijt krijgen als de beslissing negatief voor onze parochie is.

Laten we elkaar scherp houden!

Welke vrijwilliger wil je in de volgende Stem aan het woord laten?

Chantal Bentveld.

Hoe komt het dat je zo positief met je ziekte om kan gaan.?

Wij hebben daar veel bewondering voor.