Zondag 29 augustus, D.O.P. viering

RUIMTE OM TE GROEIEN.

De vakanties zijn grotendeels weer achter de rug en de scholen weer begonnen. Ook bij ons in de kerk begint alles weer op gang te komen. De vergaderingen die misschien op een laag pitje stonden, vangen weer aan. Er wordt zelfs alweer aan de Kerst gedacht, hoe zal dat dan gaan? Kunnen we weer met veel mensen samen vieren? Of zullen de regels nog zo zijn dat er nog weinig kan of mag?

In onze viering, op zondag 29 augustus, hebben we als thema: “Ruimte om te groeien”. We gaan het ook hebben over regels en voorschriften. En natuurlijk het naleven daarvan!

Natuurlijk moeten er regeltjes zijn anders werd het echt een janboel, maar hoe ga je met regels om. Soepel met de mogelijkheid een klein stapje opzij te doen of strak en vooral geen misstap. In onze viering lezen wij hoe of Jezus met regels omgaat. Dat men met liefde en aandacht voor elkaar met deze regeltjes om ‘moeten’ en kunnen gaan. Begrip hebben voor problemen die men soms kan hebben. Niet altijd het vingertje van dat mag niet maar proberen een oplossing voor problemen te vinden. Samen proberen elkaar te vinden.

Wij weten wel dat dit van ons allemaal gevraagd wordt maar ja het uitvoeren is soms heel moeilijk om te doen.

Wij, als D.O.P. – groep hebben ons best gedaan om er weer een mooie viering van te maken, het zangkoor is weer aanwezig, zij het in aangepaste vorm. En u…..bent u ook aanwezig om weer fijn met elkaar te vieren? Kunt u niet zelf aanwezig zijn, dan is het altijd mogelijk om via de livestream

de vieringen te volgen. Wij hopen u te mogen begroeten!

Tot ziens namens de D.O.P. – groep,

                                    Garry Scholte.