Werkgroepen Diaconie

De term Diaconie is afgeleid van het Griekse woord diakonia; dienst, dienen. Een van de belangrijkste taken vanaf het onstaan van de kerk is het dienen van je naaste, van de mensen en van de wereld. Onze Diaconie is onderverdeeld in vier werkgroepen: PCI, Missionaire werkgroep, Senioren pastoraat en de koffiewerkgroep:

PCI

De Parochiële Caritasinstelling (PCI) is dienstbaar vanuit een christelijke overtuiging door zorg en aandacht te schenken aan concrete noden en behoeften. Mensen en groepen in Kudelstaart die bijvoorbeeld de eindjes even niet meer aan elkaar kunnen knopen en (tijdelijk) geen hulp meer kunnen krijgen van reguliere instanties, of projecten ten behoeve van deze mensen kunnen voor financiële ondersteuning in aanmerking komen.

De PCI kan tijdelijke hulp of ondersteuning bieden middels:

  • Betrokkenheid en een luisterend oor;
  • Een helpende hand om iemand opweg te helpen gebruik te maken van (overheids)voorzieningen;
  • Beperkte financiële ondersteuning in acute noodsituaties.

U kunt ons bereiken per e-mail (pci.stjankudelstaart@gmail.com) of u kunt bellen met het secretariaat (0297-324735).

Missionaire werkgroep

De Missionaire werkgroep heeft als doel het stimuleren van de bewustwording van de noden die er zijn, niet alleen in Kudelstaart maar ook in de rest van de wereld. De Missionaire werkgroep organiseert diverse acties om gelden binnen te halen voor de diverse projecten. De volgende acties zijn onderdeel van de Missionaire werkgroep: Vastenaktie, Pinksteraktie, Miva, Wereldmissiemaand, de adventsaktie en Kind aan tafel. U kunt ons bereiken via het secretariaat (0297-324735, stjangeboortesecretariaat@live.nl). Mocht u dit interessant vinden, we zijn nog opzoek naar vrijwilligers!

Senioren pastoraat

Om de parochie betrokken te houden bij de oudere parochianen en om de oudere parochianen betrokken te houden bij de parochie, worden parochianen vanaf 80 jaar benadert met de vraag of ze bezoek willen krijgen van de vrijwilligers van het senioren pastoraat. Ook blijven de parochianen op de hoogte van het wel en wee van de parochie middels de nieuwsbrief samengesteld door het senioren pastoraat. Wij zijn opzoek naar vrijwilligers, u kunt ons bereiken via het secretariaat (0297-324735, stjangeboortesecretariaat@live.nl).

De koffiewerkgroep

Na elke viering zorgt de koffiewerkgroep voor een kopje koffie en een koekje om de parochianen elkaar de gelegenheid te geven elkaar te ontmoeten en ongedwongen te spreken. Wij zijn opzoek naar vrijwilligers, u kunt ons bereiken via het secretariaat (0297-324735, stjangeboortesecretariaat@live.nl).