VREUGDE EN VERDRIET IN ONZE PAROCHIE

Op 13 december overleed Toos Buskermolen-de Boer, zij werd 81 jaar oud. Toos woonde aan de Kudelstaartseweg, eerst in een woning, dicht bij de kerk, maar al heel wat jaren in een appartement aan het einde van de Kudelstaartseweg. Helaas werd de wereld om Toos heen voor haar de laatste jaren steeds schemeriger. In die schemer had ook de kerk een plekje, vaak zei ze tegen Wim dat ze naar de kerk moesten. Maar Toos wist niet meer van zondagen en weekdagen, wanneer er wel of geen kerk was. Haar herinnering liet haar in de steek en hoewel haar man Wim haar zolang mogelijk thuis wilde houden, was dat uiteindelijk niet langer mogelijk. Het is nog maar een paar maanden geleden dat Toos verhuisde naar Kloosterhof waar de nodige zorg voor haar van Wim werd overgenomen.

Ze werkte bij de damesmodeafdeling van Blok en wist mensen goed te adviseren. Toos was een kunstzinnige vrouw en heeft heel wat schilderijen gemaakt, van klein tot groot. Het appartementsgebouw is daar getuige van; van boven tot de kelder hangen haar schilderijen, bijzonder, want allerlei genres schilderde Toos. Maar ook haar plezier daarin zakte weg toen haar wereldje steeds kleiner werd. Een tijd lang ging ze naar de dagbesteding in Aalsmeer, maar het werd steeds zwaarder om haar thuis te verzorgen. De overgang naar Kloosterhof werd haar zo gemakkelijk mogelijk gemaakt, door haar kamer in te richten als thuis.

Haar overlijden kwam eigenlijk heel plotseling. Na een paar dagen niet lekker te zijn geweest, legde zij haar leven onverwacht in Gods hand, die al die creativiteit in ons mensen, heeft gelegd.

Na de uitvaartviering in onze kerk, werd Toos gecremeerd. We wensen Wim, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte bij het gemis van echtgenote, hun moeder en oma.

 

Pastor Annemiek Blonk