VERTROUWEN IN 2018 DOOR WIJNAND OOSTVEEN (PAROCHIETEAM)

In de media staat het bericht dat in het nieuwe jaar de nadruk ligt op gemeenschapsgevoel. Koester het gevoel van solidariteit maar vul het realistisch in.
Hoe ziet onze gemeenschap eruit, met wie zijn wij bereid samen te leven en te werken. Je ziet steeds meer de neiging om je in je eigen dorp terug te trekken en de buitenwereld buiten te sluiten.
Hoe ziet onze gemeenschap eruit.

Wij zijn in Kudelstaart met ongeveer 2170 parochianen

Wij hebben een parochieteam met 5 personen die jammer genoeg dit jaar afscheid hebben moeten nemen van haar jongste teamlid Chantal. Er moet verjonging komen om onze parochie levendig te houden.
We hebben het secretariaat met hardwerkende personen die heel veel doen om onze parochie te laten draaien. Onze parochiehuiskamer is 5 ochtenden per week geopend voor alle parochianen.
We hebben onze koren. Jammer genoeg nam Irma dit jaar afscheid. Wat te doen ?? Maar Greetje de Haan diende zich aan en geeft nu met haar instructies een hele andere sfeer bij ons koor. Wij leren heel veel van haar en samen met Jeroen is ons koor bijna weer compleet. Om hoger op te komen hebben we nieuwe leden nodig. Dan zal Greetje nog beter les kunnen geven.
Paula krijgt dirigeer les van Greetje en kan haar, indien nodig, nu ook gaan vervangen en heeft daar ook veel aan bij het dirigeren van het kinderkoor, waar weer behoorlijk belangstelling voor is. Ina Brand heeft dit jaar afscheid genomen maar is gelukkig vervangen door de jonge Kim Snoek.
Het gelegenheidskoor dat dit jaar o.a. met kerst heeft gezongen en wat steeds groter lijkt te worden onder leiding van Fleur Buskermolen en het combo.

De werkgroepen voor de kinder- en dopvieringen die iedere keer weer een mooie viering maken en daar veel tijd in steken.

De groep die zorgt voor de misboekjes en de stem maken en wegbrengen.
De kosters die zorgen dat de kerk open is en alles klaar staat en weer opgeruimd wordt.
De mannen die zorgen voor het kerkhof.
De vrouwen die de kerk schoonmaken en houden.
De vrouwen en ook mannen die koffie zetten en schenken na vieringen.
En andere personen achter de schermen.
2017 was het laatste jaar met Annemiek van wie wij 21 januari afscheid nemen. De laatste 2 jaren waren wij wel onderdeel van de Personele Uni van Aalsmeer, Uithoorn, De Kwakel, Nes ad Amstel en Kudelstaart maar rouleerde de priesters nauwelijks omdat Annemiek de voorkeur had voor Kudelstaart. Nu gaat dat veranderen en gaan wij volledig meedraaien in de groep.

Ook de aanvangstijd is nu 11.00 uur.
Laten wij vertrouwen hebben in deze samenwerking en niet alleen Kudelstaart als onze gemeenschap blijven zien maar onze 5 dorpen met hun medewerkers. Sta open voor deze veranderingen en werk er positief kritisch aan mee om ons mooie kerkgebouw open te houden.
We hebben de laatste jaren wat ingeleverd in opbrengsten, maar misschien kunnen wij met zijn allen er voor zorgen dat Kudelstaart een bruisende gemeenschap gaat worden, waar we elkaar versterken en waar jongeren weer bij willen horen en ook hun steentje bijdragen.
Namens het Parochieteam.

Wijnand Oostveen